Almanya Vizesi
Almanya vize işlemleri ile ilgili detayları, Almanya vize başvuru evraklarını sayfanın devamında yer almaktadır.
- Umuma Mahsus pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya Schengen vizesine tabidir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah/Kırmızı) pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 güne kadar olan seyahatlerinde Almanya Schengen vizesinden muaftır.
- Almanya Schengen vizesi (C vizesi), Schengen grubu üye ülkelerinin tümünde 180 gün içinde en fazla 90 güne kadar seyahat etme hakkını tanımaktadır. Tanzim edilen vizeler, maksimum 5 yıla kadar geçerli olabilmektedir. Vize süresi seyahat amacınıza bağlı olarak belirlenmektedir.
- Almanya ulusal vizeler (D vizesi), aile birleşimi, çalışmak, üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarla 90 günü aşan seyahatler için verilmektedir.
- Birden daha fazla Schengen ülkesine seyahat edecek ve en uzun süre konaklama yapacağınız ülke Almanya ise vize başvurunuzu Almanya Konsolosluğu'na yapmanız gerekecektir.
Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Almanya Konsolosluğu, Almanya vizesi hakkında karar verecek olan kurumdur. Vize başvuru işlemleri Almanya Konsolosluğu'nun yetkilendirmiş olduğu kurum ve Schengen vize başvurularını kabul eden turizm/seyahat acenteleri aracılığıyla tamamlanmaktadır.
Başvuru sahibi son 5 yıl içinde VIS ibareli Schengen vizesi aldıysa yeni gerçekleştireceği Almanya Schengen vize başvurusunda biyometrik veri beyanı (parmak izi) prosedüründen muafiyet durumu söz konusu olabilir. Biyometrik veri beyanı muafiyet durumu söz konusu olan başvuru sahipleri başvuru merkezinde şahsen bulunmalarına gerek kalmaksızın başvurularını tamamlayabilirler. Pasaportunda son 5 yıl içinde VIS ibareli Schengen vizesi bulunmayan başvuru sahiplerinin, başvuru merkezinde şahsen bulunması gerekecektir.
Almanya Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Almanya vize başvuru formu, Almanya diplomatik temsilcilikleri tarafından vize başvuru sahipleri hakkında detaylı bilgi elde edebilmek amacıyla hazırlanmış, resmi bir belgedir. Vize başvuru formu eksiksiz, gerçeğe uygun bilgilerle ve Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak doldurulmalıdır. Almanya vize başvuru formu olmadan vize başvuruları işleme alınmamaktadır. Almanya vize başvuru formu için tıklayın.
Schengen Vize Başvurusu Seyahat Tarihinden Kaç Gün Önce Gerçekleştirilmelidir?
Almanya Schengen vize başvuru sahibinin, planlanan seyahat tarihinden 3 ay öncesine kadar başvuru yapma hakkı bulunmaktadır. Planlanan seyahat tarihinden en geç 15 gün önce vize başvurusu tamamlanmış olmalıdır. Schengen vize kanunu uyarınca, başvurular belirtilen süre içerisinde neticelendirilmektedir. Ancak vize başvuru tarihi ile seyahat tarihi arasındaki süre ne kadar az ise vizenin zamanında çıkmama riski de o kadar artmaktadır. Başvuru yoğunluğu, eksik evraklar, teknik sorunlar vb. çeşitli nedenlerden dolayı işlemler uzayabilmektedir.
Vize değerlendirme sürecinde konsolosluk görevlileri başvuru sahibini şahsen görüşmeye çağırabilir, ek evrak talebinde bulunabilir. Vize başvurularında evrakların yetkili konsolosluklara iletilme sürecinde de işlem süresi uzayabilmektedir. Örneğin, ikamet bölgenizde İzmir Başkonsolosluğu yetkiliyse, başvurunuzu Gaziantep veya Trabzon’da yaptıysanız 15 günlük işlem süresine gönderim süresi de eklenecektir.
Almanya Transit Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Türkiye´den hareketle Schengen ülkesi olmayan üçüncü bir ülkeye giderken Almanya´da bir havaalanında uluslararası transit bölümünü terk etmeden ve pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yapmak sadece Frankfurt/Main ve Münih Havalanlarında ve belli zamanlarda Hamburg, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Berlin-Tegel Havaalanlarında mümkündür. Böyle bir seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti pasaport hamili ve başka ülke vatandaşlarının olarak adlandırılan (A tipi vize) vizeye başvurmaları gerekmektedir.
Almanya Schengen Vize Geçerlilik Süresini Belirleyen Faktörler Nedir?
Mevcut yasalara göre uzun süreli vizenin verilebilmesi için öncelikli kriter, başvuran kişinin daha önceden düzenli olarak Almanya’ya seyahat etmesidir. Bu durum sizin için geçerliyse, düzenli olarak Almanya’ya seyahat ettiğinizi belgeleyecek evrakları başvurunuza eklemeniz gerekmektedir. Uzun süre geçerliliği bulunan bir seyahat sağlık sigortasına sahip olunması da Schengen bölgesinde uzun süre kalma planınızı destekler nitelikte olacaktır. Başvuru sahibinin sosyal ve mali durumu, uzun süreli vize verme hususunda doğrudan etkili bir kriter değildir. Vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi yalnızca Almanya diplomatik temsilciliklerine aittir.
Schengen Sağlık Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Etmem Gerekir?
Seyahat sağlık sigortanızı, vize işlemlerinizi gerçekleştireceğiniz vize servisleri aracılığıyla temin edebilirsiniz. Schengen sağlık sigortası temin sürecinde aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz:
- Seyahat sağlık sigortanız, gidiş ve dönüş günleriniz dahil olmak üzere seyahat sürenizin tamamını kapsamalıdır. Seyahat başlangıç ve seyahat sonlanma tarihlerinizde sigortanızın saat 12.00’de başlayıp12.00’de sona ermesi yeterli değildir.
- Dört günlük bir seyahatiniz için dört günlük sigorta yaptırırılırsa, vizenin daha uzun süreli çıkma ihtimali ortadan kalkar.
- Alman vatandaşı olan kişilerin eşleri seyahat sağlık sigortasından muaftır.
Schengen Vize Başvurularında Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu mu?
Evet, Schengen vize başvurularında seyahat sağlık sigortası zorunlu olarak ibraz edilmelidir. Avrupa hukukuna göre seyahat eden herkesin Schengen bölgesindeki tüm kalış süresini kapsayacak şekilde seyahat sağlık sigortasının olması gerekmektedir. Schengen sağlık sigortasının asgari belli başlı kriterleri taşıması gerekmektedir.
Almanya Schengen Vizesi İçin İbraz Ettiğim Belgeler Eksikse Ne Olur?
Vize başvuru evrakları arasında bir eksiklik söz konusuysa başvuru işleme alınmayabilir. Yetkili vize servisleri eksik belgeler konusunda sizi uyaracak ve bunların tamamlanması konusunda size yardımcı olacaktır.
Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Almanya vizesi için gerekli evraklar, başvuru sahibinin Almanya seyahati amacına göre değişiklik göstermektedir. Almanya Konsolosluğu bazı durumlarda vize başvuru sahipleri hakkında daha kapsamlı bilgi edinebilmek için ek evrak talebinde bulunabilir, işlemlerinizin başarılı bir şekilde neticelenebilmesi için bu evrakları temin etmeniz gerekmektedir. İbraz edilecek evrakların günce tarihli olmasına dikkat edilmelidir.
- Güncel pasaport
- Son altı ay içinde çekilmiş, Schengen biyometrik ölçülerine uygun iki adet fotoğraf
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Tüm soruların başvuru sahibi tarafından tam ve eksiksiz olarak cevaplanmış olduğu Almanya vize başvuru formu. Almanya vizesi başvuru formu doldurulurken çift imza yerine dikkat edilmeli, başvuru tarihi atılmalı, başvuru formu eksiksiz olarak teslim edilmelidir. Başvuru formunda belirtilen telefon numaraları ve adres bilgileri vize başvuru sahibine ait olmalıdır.
- Şahsen yazılmış ve imzalı vize talep dilekçesi.
- Schengen ülkesinde ikamet edilecek süre zarfında (talep edilen vizenin süresini kapsar nitelikte) muhtemel sağlık sorunları, acil tedavi veya vefata bağlı olarak yurda dönüş masraflarını karşılayabilecek uygun ve geçerli seyahat sağlık sigortası. Sigorta Avrupa Birliği üyesi ülkeleri kapsamalı, öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalı; asgari poliçe tutarı 30.000 Euro teminatlı olmalıdır.
- Konaklama ve Ulaşım rezervasyon dokümanlar.
- Vergi Levhası Fotokopisi
- Almanya İçişleri Bakanlığı’nın yürürlükteki düzenlemeleri ile kalış süresine göre tespit edilen tutarlara uygun maddi imkanları gösterir gelir belgeleri.
- Varsa daha önce alınmış Schengen, Amerika, İngiltere, Romanya, Bulgaristan vizeleri.
- Son üç aylık dönemi kapsayan hesap özeti ve banka cüzdanı fotokopisi
- Başvuru sahibi Türk vatandaşı değilse; Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilen ve süresi planlanan seyahat tarihinden en erken üç ay sonra biten ikamet tezkeresi.
- Türkiye’de öğrenimleri devam eden öğrencilerin yeni tarihli İngilizce öğrenci belgesinin aslının başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir.
- Reşit olmayan çocuklar için son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatname (Reşit olmayan çocuklar anne veya babaları ile seyahat etmemeleri durumunda, çocuğa refakat edecek kişiye düzenlenmiş noter onaylı muvafakatname)
- Geçimi ebeveynleri veya eşi tarafından sağlananlar (öğrenciler, ev kadınları, reşit olmayanlar) nüfus kayıt örneklerini, geçimlerini sağlayan aile bireylerinin mali durumunu gösteren evraklarını, sponsorun şahsen yazacağı dilekçeyle birlikte başvuru dosyasına eklemelidirler.
- Almanya’da tanıdığının evinde konaklayacak olanlar, Almanya’da ikamet eden kişiden alınan davet mektubu, tatbik imzası bulunan kimlik fotokopisi sunulmalıdır. Davet sahibi Avrupa Birliği vatandaşı değilse oturma izninin örneği de sunulmalıdır.
- Karayolu ile seyahat edecek olanlardan seyahat güzergah yazısı ve uluslararası ehliyet fotokopisi (beynelmilel)
*Gerekli tüm evraklar tamamlandıktan sonra idata ofisinden Almanya vizesi başvurusunda bulunmak için randevu alınması gerekmektedir.
*Başvuru sahibinin seyahat amacına ve mesleki bilgilerine göre vize evrakları değişmektedir. Randevu gününden önce evrakların eksiksiz olarak tamamlanmış olmasına dikkat edilmesi gerekir.
Ana Menü
- Almanya KonsolosluÄŸu
- Ankara Büyükelçiliği
- Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu
- Ä°zmir BaÅŸkonsolosluÄŸu
- Antalya KonsolosluÄŸu
- Bodrum Fahri KonsolosluÄŸu
- Adana Fahri KonsolosluÄŸu
- Bursa Fahri KonsolosluÄŸu
- Edirne Fahri KonsolosluÄŸu
- Erzurum Fahri KonsolosluÄŸu
- Gaziantep Fahri KonsolosluÄŸu
- Kayseri Fahri KonsolosluÄŸu
- Trabzon Fahri KonsolosluÄŸu
- Turistik Vize
- Ticari Vize
- Aile Ziyareti Vizesi
- Almanya Schengen Vizesi
- Almanya Vizesi
- Almanya Erasmus
- Almanya'da Almanca Dil EÄŸitimi
- Almanya Ãœniversite EÄŸitimi
- Almanya Çalışma Vizesi
- Almanya Çalışma İzni
- Almanya Oturma Ä°zni
- Aile BirleÅŸimi
- Ebeveyn Ãœzerinden Aile BirleÅŸimi
- Almanya'da Evlenme
- Almanya'da Evlilik Ä°ÅŸlemleri
- Almanya'dan Doğum Belgesi Nasıl Çıkartılır?
- Alman Vatandaşı Olan Çocuk Sahipleri
- Almanya Vatandaşlık
- Alman Vatandaşlığını Kaybedenlere Oturum İzni
- Oturum Kartının Kaybolması
- Almanya Dönüş Hakkı
- Türkiye Diplomalarının Almanya’da Denkliği
- Konsolosluk Ä°ÅŸlemleri
- Konsolosluk Hizmet Alanları
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Türkiye Vizesi
- Türkiye Aile Birleşimi
- Türkiye Çalışma İzni
- Türkiye Oturum İzni
- Türkiye Vatandaşlığı
- Oturum ve Çalışma İzni
- Almanya Cenaze Nakil Ä°ÅŸlemleri
- Bestattungstransfer nach Deutschland
- Türkiye'de Üniversite Eğitimi
- Türkiye'de Evlilik İşlemleri
- iDATA
- Hakkımızda